Gjorde magiska kakor idag. Kokosrutor med chokladöverdrag, helt utan mjöl, mjölk och socker. Lätt en favorit. Släcker dessertsuget men funkar också perfekt som energibars under dagen/träning. Jag ska ha med mig dem i helgen när vi spelar volleyboll-cup i Borås :)
Du behöver:
3 ägg
2 stora msk jordnötssmör (funkar med 50 g vanligt smör också, men inte lika nyttigt)
1 msk cocosa (kokosfett, the good kind. Har du ingen så byt ut mot olivolja)
1 msk olivolja
1 krm salt
2 krm vanilj pulver (äkta vanilj)
200 g kokos
Minst 200 g mörk choklad 70%
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg poröst, (använder du vanligt smör så smält det först och låt det svalna) blanda ned resten av ingredienserna. Rör om ordentligt.
Lägg ut kakan på en plåt med bakplåtspapper och platta ut, ska vara ca 1 cm hög, in i ugnen i ca 15 min.
Ta ut och låt svalna något.
Smält chokladen och pensla över hela kakan, låt stå i kylen i 30 min. När den kylts ned dela i lagom stora bitar och servera.
Så här i efterhand undrar jag om man kan ha lite nötter i också. Så blir det mer som en energibar. Får testa nästa gång.
/A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar