Hittade ett tortillarecept på nätet som jag gjorde om lite, blev himla gott. Det var mycket enklare att göra än jag trodde. Var helt säker att der skulle kleta och vara jobbigt, men inte detta. Stort plus.
Var snarare mysigt att få knåda lite..
12 portioner, ca 40 min
Du behöver:
5-6 dl dinkelmjöl (ta hellre lite mindre och jobba med degen. Finns inget värre än en för torr deg.)
2 dl naturell yoghurt
1,5 msk olivolja
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
2 msk linfrön
Så här gör du:
Blanda alla torra ingredienser först (var varsam med mjölet), häll sedan i yoghurten och arbeta degen. Har du en matberedare så låt den stå på i 5 minuter på låg hastighet, ta sedan ur degen och knåda ca 10 min för hand. Det ska bli en smidigt och elastisk deg.
Rulla till en avlång längd och dela upp i tolv lika stora bitar. Kavla ut dem en och en, känn efter om mjölat bort behövs (jag klarade mig utan). Torrstek torillan (utan fett) på mellanlåg värme.
Bädda in de gräddade bröden i en bakduk, fyll med favoritfyllning och ät.
Jag äääääälskar tacos men nu älskar jag tacos ännu mer :)
/A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar