Ett bättre alternativ till den klassiska kladdkakan.
Ingredienser
100 g mörk choklad 70% med valfri smak (päron var gott)
125 g kesella
0,5 dl kallt kaffe (starkt)
0,5 dl flytande honung (alt 0,25 dl agave sirap)
2 ägg
1 krm salt
Testa hacka i lite nötter
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda sedan i kaffe och honung. Vispa äggen fluffiga med saltet. Vänd ner chokladblandningen och kesellan i äggfluffet. Häll smeten i en kakform. Ställ in i ugnen på nedre delen i 15 minuter. Låt svalna lite och låt sedan stå i kylen över natten så den får gotta till sig och stelna.
/J
Ingredienser
100 g mörk choklad 70% med valfri smak (päron var gott)
125 g kesella
0,5 dl kallt kaffe (starkt)
0,5 dl flytande honung (alt 0,25 dl agave sirap)
2 ägg
1 krm salt
Testa hacka i lite nötter
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda sedan i kaffe och honung. Vispa äggen fluffiga med saltet. Vänd ner chokladblandningen och kesellan i äggfluffet. Häll smeten i en kakform. Ställ in i ugnen på nedre delen i 15 minuter. Låt svalna lite och låt sedan stå i kylen över natten så den får gotta till sig och stelna.
/J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar