måndag 10 september 2012

Nöt/choklad-marängbotten toppat med hallon"glass"

En enkel och jättegod tårta. Såklart är den hyfsat nyttig också.

Botten
100 g valfria nötter (cashew tog jag)
100 g mörk choklad 70%
3 äggvitor
0,5 dl agavesirap (alt 1 dl socker eller honung)

Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör försiktigt ner de hackade nötterna, chokladen och agave sirapen. Häll blandningen i en kakform och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
Bred sedan över hallonkesella och toppa med hallon eller några andra bär.

Har dessvärre ingen bild på tårtan.

/J

Uppgraderat med en bild. Jag testade göra Jessicas recept förra helgen och passade på att knäppa en bild.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar