Råggröt
Recept 1 personIngredienser
1 dl/40 g rågflingor1 nypa havssalt
1 dl lättmjölk
1 dl grovriven rödbeta
1 tsk kallpressad rapsolja
1 tsk agavesirap
9 stycken/10 g mandlar
1 tsk kanel
1 tsk lakritspulver
1 tsk torkade nyponflingor
9 stycken/15 g stora ljusa russin
Tillagning
- Blöt upp rågflingorna i 1 dl vatten och ställ dem kallt över natten.
- Lägg dem i en kastrull med mjölk och salt. Koka upp och sänk värmen och låt gröten sjuda stilla under omrörning i cirka 4 minuter.
- Ta grytan av värmen, lägg på locket och låt gröten stå i en minut.
- Stek rödbetorna i olja och sirap cirka 1 minut. Blanda mandlar med kanel och lakritspulver.
- Lägg upp gröten med rödbeta, nypon, mandlar och russin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar