söndag 3 februari 2013

Hemmagjort knäckebröd - paleo style




Jag är tillbaka. Flyttade in i min nya lya i fredags. Och nu har jag invigt ugnen. Dagens recept går i paleons tecken. En så kallad stenålderskost som många crossfitatleter kör efter. Det innebär i grova drag samma sak som lchf, skillnaden är att du får inte äta mejeriprodukter men i måttliga mängder frukt.


2-3 plåtar med knäckebröd

Paleoknäcke:
3 dl kokande vatten
3 stora msk kokosolja
2 ägg
1,5 dl krossade linfrön
1 dl quinoa tricolore
2 dl kokosmjöl
75-100 g hackade paranötter
En nypa salt
Ev. sesamfrön

Sätt ugnen på 200-225 grader.
Blanda oljan med vattnet, blanda noggrant så inga klumpar finns kvar. Vispa äggen lite lätt i en separat bunke. Hacka nötterna så fint som du önskar. Blanda alla torra ingredienser och häll över oljan och vattnet. Rör om ordentligt. Salta försiktigt.

Vattna händerna och tryck sedan ut massan på ett bakplåtspapper, så tunnt du kan, skär massan i bitar och skjutsa in plåten i ugnen. Håll ett öga, när kanterna blir bruna går det genast fort för hela bördet att bli klart. Låt brödet svalna på ett galler.

Bon apetit!
A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar