fredag 7 september 2012

Äppel- och kardemummabröd


Du behöver:
3 dl fiberhavre
4 dl dinkelmjöl
1 dl hela linfrön
1 dl oskalade sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 solrosfrön
2 små äpplen (rivna)
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk mald kardemumma
1 msk fiberhusk
1 näve tranbär
4-5 dl naturell yoghurt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt yoghurten och rör om tills du fått en jämn smet (den ska vara kletig). Släng över smeten i en smörpapprad brödform, in i mitten av ugnen i 40-60 minuter. När brödet fått en fin gyllenbrunfärg är det klart. Låt svalna på ett galler. Skär upp och njut.

Tips
Hållbarheten är inte lika lång på ett bröd utan jäst, så frys in det du inte kommer äta de närmaste dagarna.


Ha en fantastisk fredag / Anna /


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar