Recept (ca 15 kakor)
100 g cashewnötter200 g dadlar
160 g grova havregryn
40 g kokosmjöl
3 msk amino-complex
vassleproteinpulver
2 msk kakaopulver
2 äggvitor
4 msk solroskärnor
100 g soltorkade russin
Marinad
1 dl akaciahonung1 dl creamy jordnötssmör
0,5 dl kokhett vatten
Så här gör du
Hacka cashewnötter och dadlar i små bitar. Knåda ihop alla ingredienser (utom dem till marinaden) till en mjuk massa. Värm honung och jordnötssmör i en stekpanna, häll ner det kokheta vattnet och låt marinaden koka upp. Vispa hastigt och ta av pannan. Häll marinaden över massan och blanda ordentligt.Näringsinnehåll
per kaka (70 g)Energi: 298 kcal
Fett: 12,8 gram
Protein: 9,8 gram
Kolhydrater: 38,8 gram
Kostfibrer: 4,6 gram
Hållbarhet
Kakorna håller sig i upp till tre veckor om du förvarar dem i kylskåpet. Om du inte hinner äta upp dem innan dess, går det fint att frysa ner dem - så har du extra energi nära till hands under längre tid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar