fredag 5 oktober 2012

Återhämtningskaka

 

Innehåller allt du behöver för att bygga upp musklerna efter intensiv träning.

Recept (ca 15 kakor)

100 g cashewnötter
200 g dadlar
160 g grova havregryn
40 g kokosmjöl
3 msk amino-complex
vassleproteinpulver
2 msk kakaopulver
2 äggvitor
4 msk solroskärnor
100 g soltorkade russin

Marinad

1 dl akaciahonung
1 dl creamy jordnötssmör
0,5 dl kokhett vatten

Så här gör du

Hacka cashewnötter och dadlar i små bitar. Knåda ihop alla ingredienser (utom dem till marinaden) till en mjuk massa. Värm honung och jordnötssmör i en stekpanna, häll ner det kokheta vattnet och låt marinaden koka upp. Vispa hastigt och ta av pannan. Häll marinaden över massan och blanda ordentligt.
Klä en ugnsfast form (34 x 20 cm) med bakplåtspapper och bred ut massan. Använd en bit bakplåtspapper till att göra ytan helt platt. Grädda massan på nedersta falsen i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Skär ut massan i ca 15 kakor på var och en 65–75 gram och ställ dem på högkant på en bakplåt. Grädda dem nu i ytterligare 20 min i 150 grader.

Näringsinnehåll

per kaka (70 g)
Energi: 298 kcal
Fett: 12,8 gram
Protein: 9,8 gram
Kolhydrater: 38,8 gram
Kostfibrer: 4,6 gram
Hållbarhet
Kakorna håller sig i upp till tre veckor om du förvarar dem i kylskåpet. Om du inte hinner äta upp dem innan dess, går det fint att frysa ner dem - så har du extra energi nära till hands under längre tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar