söndag 9 december 2012

En variant av scones


Sedan har jag buffrat upp med en hel del recept, som ska komma upp på bloggen under dagen. Så nu ska ni bombarderas. Mohaha. 
Här kommer det första. Ett enkelt och gott sätt att göra lite nyttigare scones. 

DU BEHÖVER:
2 dl Manitoba cream mjöl (lite godare än vanligt vetemjöl)
1,5 dl fiberbrödmix Finax (glutenfritt)
0,5 Fibrex

1/3 burk Kesella
1/3 burk creme fraise
1 ägg
Ca 1 dl vatten

2 tak bakpulver
Lite salt


Blanda ihop allt. Antingen för hand eller i en bakmaskin. Låt det knådas i fem minuter. 


Klicka sedan ut till lagom stora bullar. Att dem blir lite toppiga är bara gulligt och gott. 


In i ugnen. 10-15 min (beroende på hur stora bullar du gjort) håll koll i ugnen. När de fått fin gyllenbrunfärg är de klara. Hoppas det smakar!

Baksöndag!

Idag är det bakdag. Johanna kommer hit och vi ska fortsätta med adventsbaket. Det ska bli knäck och brownies. Och kanske att vi hinner med hemmagjorda praliner också. Woop woop!


/Anna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar