Testade ett nytt recept på semlebullar som är både utan smör och mjöl. Dessutom goda också. För ibland kan det ju som sagt bli skit av det hela men hela familjen tyckte dom smakade fin fint.
1 dl sojamjöl
1,5 dl pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
25 g jäst
1 ägg
1 dl kesella
1 dl mjölk
1 msk agave sirap
0,5 tsk flytande stevia
1 tsk kardemumma
Värm mjölken till 37 grader och blanda i jästen. Vispa ägg, agave sirap och stevian fluffigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll i kesellan i äggfluffet och även mjölkblandingen och de torra ingredienserna kör allt i en assistent. Låt jäsa 40 min. Dela i 6 bitar och forma till bullar. Låt jäsa 30 minuter till. Pensla med ägg och in i ugnen på 225 grader i 10 min.
Vispa grädde och släng på god mandelmassa. Toppa fint med florsocker. Mmmmmm!
Hoppas det smakar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar