Det är juletider och då är vörtbrödet välkomnat i våra hem. Vörtbröd innehåller väldigt mycket socker och är inte särskilt nyttigt att äta men jag har gjort en nyttig variant av detta bröd. Här kommer receptet om ni är sugna på att testa.
2 dl bovetemjöl (alt 1 bovetemjöl och 1 fullkornsdinkelmjöl)
1 dl havremjöl (mixa havregryn)
1 dl havregryn
1 dl rismjöl (alt kokosmjöl)
0,5 dl sojamjöl
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 msk psylliumfrön
1 msk linfrön
0,5 tsk salt
4,5 msk vörtmix (alt egen vörtblandning)
2 dl filmjölk 3% (går säkert bra med kesella)
2 dl julmust light
1 msk agave sirap
Blanda allt och häll i en smord brödform. Toppa med lite havrefgryn och in i ugnen på 175 grader ca 60 minuter.
/J - bild kommer sen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar